Cuba Chair MG501

Fler bilder

Cuba Chair MG501

Morten Gøttlers eleganta Cuba Chair designades 1997 och är ett bra exempel på det skandinaviska designarvet och den omsorgsfulla och tydliga balansen mellan form och funktion. Fåtöljen, som efter bara några decennier blivit en äkta klassiker, introduceras nu i en ny variant med sits och ryggstöd i papperssnöre, vilket ger Cuba Chair ett ännu lättare och mer sofistikerat uttryck.

Utsökta texturer, naturmaterial och praktiska funktioner
Morten Gøttlers MG501 Cuba Chair tar extra sittplatser till en ny nivå. Den har en massiv ekram och bomullsband kring ramen som skapar en bekväm sits och ett bekvämt ryggstöd med utmärkt stöd när de försiktigt följer kroppens konturer. Denna hopfällbara fåtölj är idealisk som en extra eller permanent sittplats. Dess lätta och fällbara ram kan enkelt hängas på en vägg eller placeras på ett golvstativ för bekväm förvaring.

Samtidigt har stolen elegansen hos en skulptur tack vare sina naturmaterial, rena bomullsband och tydliga hantverk. Kort sagt förkroppsligar den begreppet komplex enkelhet. Papperssnöret på MG501 Cuba Chair fångar därmed allt Gøttler är känd för – hans rena, enkla estetiska och genomtänkta form, liksom hans modeller som erbjuder utsökt komfort och detaljfokus – allt skapat med högkvalitativa material. 

  • Material: Stativ i massivt trä. Sits och rygg i bomullsband.
  • Mått: H76 x D79 x B61 cm.
  • Sitthöjd: 39 cm.
  • Sits: Bomullsband i natur.
  • Ytbehandling: Tvålad ek.
10510 kr